Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Köpek maması ambalajı nedir? Nerelerde kullanılır?

27-02-2024 21:32
Köpek maması ambalajı nedir? Nerelerde kullanılır?

Ambalaj ürünleri; içinde yer alan ürünlerin saklanması ve muhafaza edilmesi adına geliştirilmiştir. Ürünlerin ambalajlanması demek alıcısına gelene kadar korunması ve devamında uzun süreler ürünün kullanılması demektir. Günümüzde gördüğümüz üzere satın aldığımız her ürün bir ambalaja bir pakete sahiptir. Ürünlerin ambalajlanmasından dağıtıma gelene kadar birçok aşamadan geçmektedir. Aşamaların geçilmesinde ürünlerin paketlendiği ambalajlar çok önemli bir yere sahiptir ve ambalaj ürünleri son derece kaliteli olmalıdır. Ambalaj ürünleri ne kadar sağlam ve dayanıklı olursa içindeki ürünler de bir o kadar sağlam ve dayanıklı olmaktadır. Günümüzde gıda sektöründen tutun evcil hayvanların mamalarına kadar ambalaj ürünleri kullanılmaktadır. Ambalajlama işleminin amacı; ürünlerin korunmasıdır. Evcil hayvanların mamaları oldukça yüksek vitamin ve yağları barındırmaktadır. Bu kuru mamalar, uygun koşullar altında saklanmaz ve üretilmez ise alıcısına besin değerleri bozulmuş olarak ulaşır. Köpek maması ambalajları, alıcısına ulaştıktan sonra güneş ışınlarından uzak ve serin ortamlarda saklanması gerekir. Güneş ışınlarına maruz kalan mamalar bozulma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilmektedir. İnsanlar için üretilen besinlerin ambalajlanmasına ne kadar dikkat ediliyorsa evcil hayvanların mamalarının ambalajlanmasına da bir o kadar dikkat edilmektedir.

Bu yazımızda köpek maması ambalajı nedir, köpek maması ambalajı çeşitleri nelerdir ve köpek maması ambalajı nerelerde kullanılır sorularına cevaplar vereceğiz.

Köpek maması ambalajı çeşitleri nelerdir?

Köpek maması ambalajları, içindeki besin değerlerinin bozulmasını önlemek amacı ile geliştirilmiştir. Bazı evcil hayvanlar kokuya fazla duyarlı olabilmektedir ve de alınan mamaların ambalajları buna bağlı olarak seçilmelidir. Kokuya duyarlı olan evcil hayvanlar için metalize ambalaja sahip olan mamalar önerilmektedir. Günümüzde üretilen köpek mamaları tek tip değil çeşit çeşit üretilmektedir. Köpek maması ambalajları raflarda 50 gramından 100 gramına kadar bir çok ebatta yerini almaktadır. Köpek maması ambalaj çeşitleri kilolarına göre değişiklik göstermektedir. 1-5 kg arası torbalar için box pouch ya da doypack ambalajları kullanılmaktadır. 10-30 kg torbalar için  quadro ya da folded bottom ambalajları yani katlanır tabanlı torbalar kullanılmaktadır.

Köpek maması ambalajı nerelerde kullanılır?

Evcil hayvan maması ambalajları müşterilerin içindeki ürün hakkında bilgi sahibi olabilmesi, ürünü güvenle satın alabilmesi için çekici ve bilgi verici olmalıdır. Köpek mamalarını ürünler kadar iyi tanıyamadıkları ve tatlarını hiçbir şekilde bilmedikleri için mama ambalajları bu konuda bilgilendirici olmalıdır. Ayrıca ambalajlar mamaların taze ve sağlıklı tüketilmesi adına korunaklı paketlere sahip olmalıdır. Çoğu ambalaj türleri müşterinin gözüne hitap edecek şekilde tasarlanmalı ve onların ilgisini üzerlerine çekmelidir. Köpek mamaları, yaş ve kuru olarak satışa sunulmuştur ve evcil hayvanların sağlığına faydalı besinleri içermektedir. Köpek maması ambalajı adı üzerinde olduğu gibi köpek maması üretiminde kullanılmaktadır. İçinde yer alan mamayı korumak ve tazeliğini sürdürmek üreticilerin hedefledikleri noktalardır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.